onsdag 29 april 2015

Utställning Storsjökatten 25 - 26 april

Efter en veckas paus hemma lagom så att alla burskynken hann tvättas och strykas var det dags igen :-) Den här gången styrde vi kosan mot Östersund och Storsjökattens utställning. Den här gången var det "bara" katterna här hemma som skulle ställas. Extra roligt att Juniors mamma, kullsyster och matte var med på utställningen. Lite mindre stressigt med tre katter men det visade sig att det lyckades köra ihop sig vid bedömningarna igen, som tur var hade vi Maya att tillgå den här helgen också :-)

På lördagen så blev junior EX1 hos en domare som inte sa speciellt mycket mer än att han hade 10 ben och att han inte hade typisk sibbepäls, tyvärr så skrev hon inte speciellt mycket heller och dessutom på tyska :-( Juniors mamma Katala tog sitt cert och Juniors syster Savina blev EX1 hon också. I Bäst i variant slog fina Savina både brorsan och mamma och blev Nominerad till panelen. Hon fick dock inga röster i panelen men var lugn och harmonisk för att vara på sin första utställning. Bea ställdes mot fina Nastasia och blev EX2, Nastasia tog certet och blev därmed Champion!! Kia hade titelchans men hård konkurrens i grupp 3, hon slutade som EX3 men med en jättefin bedömning som jag var glad över. Kickis Julle tog sitt cert men sedan var det stopp. Efter en trevlig dag i utställningshallen blev det middag på hotellet för att sedan stupa i säng. Bea och Kia hade natten innan hittat en mycket rolig lek....att hoppa från garderoben ner på matte i sängen :-) Junior sysselsatte sig halva natten med en prasselboll, så att åka på utställning är ingen semester :-)

På söndagen gjorde Junior om bedriften att bli EX1:a, men nu tyckte han att det fanns så mycket roligt runt omkring att det där med att domaren ville ha honom kvar på bordet blev lite av en kamp :-) Han fick på bedömningssedeln kommentaren "katten med 1000 ben" och det stämde nog ganska bra! Savina och Katla upprepade också sina resultat men det stannade med en BIV för Savina. Kia hade samma tuffa motstånd som på lördagen. Domaren blev väldigt förtjust i hennes färg, vackraste för dagen som hon sa och hade väldigt svårt att bestämma sig, det blev EX2 till slut och en väldigt bra bedömning denna dag också. Vår Bea som är på väg in i päls från att ha varit en nakenkatt hade en ny motståndare, en väldigt pälsad vacker liten sibbehona som vi var säkra på skulle ta certet, men Bea fick sitt första CAC och domaren var väldigt förtjust i hennes "sibbelook" <3 Så förtjust i henne att hon blev hans BIV också!! Men i nomineringen till panel var det stopp. Julle fick sitt cert och blev BIV han också....och i och med det får han titeln DVM....stort grattis till Kias fina pappa!!

Tack alla för en trevlig utställningshelg!! Det är så roligt att träffa alla kattokiga människor!

Nu väntar vi på Kias löp så att det kan bli kattungar här hemma igen :-) HCM test 5 maj och sedan får det gärna dra igång!

Lite mattegos innan bedömning



Katla Juniors mamma och uppfödare Susanne

Vackra Katla

Ålen Junior :-)

OK då, jag ligger väl en liten stund

Syrran Savina

Undrar lite vad som händer

Två som står och pratar katt kanske ;-)

Junior och fina "katten" Maya

Kan ju sitta still också :-)

Vackra Chana får en sista piffning


Katla och Susanne på söndagen

Fina Katla <3

1000-beningen

Savina <3


BIV:en  Junior på ena sidan

och Katla och Savina på andra sidan

Bea inför bedömningen på söndagen

Det kläms och det känns

och kontrolleras :-)

lite mer päls eller hur?

Fina Nastasia

Kia hos domaren

Matte lyssnar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar